HTML

Huszonnégy Órás Napló

Emberekről, a világról, ahogy én látom, és ahogy látom, hogy látod.

Friss topikok

Címkék

2013.03.13. 20:13 kui

Vissza! című rovat: szavak mai jelentése

Soppingolás

Ez a szó bármilyen hülyén néz ki így leírva, valljuk meg magunknak, nem szorul magyarázatra. A soppingolás szükségtelen vásárlást jelent. A vásárlás nem szükségtelen, de azzá tehetjük.

Költözéskor persze kiderül, mennyi minden képes szükségtelenné válni számunkra idő közben. Mennyi minden veszít első értékéből! Aztán később költözéskor csak akadály az életünkben. Meg akarunk szabadulni tőle! A soppingolás tehát az ember maga.

Először megszerzünk, aztán megvetünk. Ez kérem már hatalmi kérdés! Megszerezni és elvetni! Először a szerzés hajt minket, aztán a kukába vetett hit: van hová dobni a szemetet.  Hisz azért szerzünk, hogy később nérói gyönyörben megvessük és higgyük:  Pótolható!

Tudják, kezdem magam óva inteni. Eddig azt hittem, hogy a soppingolás elvetendő. Tévedtem. Ma már tudom, hogy van, ami soppingolható és van, ami nem.

Élelmiszert érdemes soppingolni, még kocsit is, hiszen eleve gyors cserére gyártják manapság a személyautókat. Soppingoljunk radírt, mert nagy segítség lehet például egy jóképű padtársnak és bevágódhatunk nála. A radírtól való szabadulás csupa nyereséggé válhat, ha tanárunknak van rá gyors szüksége. Soha nem fogja elfelejteni, hogy a te táskádban lapult egy ártatlan radírka és a világ legtermészetesebb mosolyával ajándékozod számára, miközben szemedben csillan egy speciális fény, miszerint hátha könnyebben végzed be nála a következő halálos zh-t.  Soppingoljunk kesztyűt, hisz egy télre sokaknak több is van belőle, úgymond fogyócikk és, ha elveszítjük, hátha az találja meg, akinek egy pár sincs. Szóval én nem mondom senkinek, hogy NE SOPPINGOLJ! Nem! Csak azt mondom, hogy bármit NE SOPPINGOLJ!

Ne soppingolj állatot, ne soppingolj társat, gyereket. Egyszerűen azért, mert egyik sem kukába való. Őket az különbözteti meg a radírtól, kocsitól és élelmiszertől, hogy amikor veszít első értékéből és szükségtelenné válik számunkra, amikor csak akadály az életünkben, gondoljunk arra, jó, hogy van hová dobni a szemetet, de állat, társ, gyerek: nem kukába való.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://wwwhuszonnegyora.blog.hu/api/trackback/id/tr125133410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása